12 Kasım
Tarih: 12 Kasım
Saat: 11:30
Yer: Beylikdüzü Belediyesi

Çeşitli üniversitelerde yapılan araştırmalarda otizm, spectrum bozukluğuna sahip çocukların at ve köpeklerle bir araya geldiğinde stres hormonunun ciddi şekilde azaldığı ve davranış bozukluklarının düzeldiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle Beylikdüzü Beldiyesi’de otizmli çocukları atlarla buluşturuyor. At üzerinde egzersiz yaparak beden kaslarının çalıştırılmasının hedef alındığı bu tedavi amaçlı etkinlikte çocuklar eğlenerek kaslarını harekete geçiriyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelli Biriminin 5 aydır düzenlemiş olduğu at biniciliği eğitimi alan çocuklar için sembolik “1. At yarışları ve Pony Festivali” düzenleniyor.

Word Point At Çiftliği ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek program 12 Kasım 2016’da Saat 10:30 - 16:00 arası gerçekleşecek.

At binme, at yarışı, Pony Atları gösterisi ve çocuklara özel çuval yarışı, palyaço, yüz boyama ve öğle yemeğinin ardından ödül töreni gerçekleşecek. Programa engelli çocuklar ve diğer profesyonel at biniciliği eğitimi alan çocuklar da katılacaktır.

BEYLİKDÜZÜ ETKİNLİK TAKVİMİ'Nİ
SOSYAL